Ο Γιώργος Γραβιάς είναι δικηγόρος, εγγεγραμμένος στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών από το έτος 1991, Διαμεσολαβητής, Διαπιστευμένος από το The Chartered Institute of Arbitrators του Λονδίνου (από το έτος 2008) και από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (από το 2013) και εκπαιδευτής του Centre of Effective Dispute Resolution (από το 2013). Είναι μέλος του The Chartered Institute of Arbitrators, εταίρος και γενικός γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Διαμεσολάβησης & Διαιτησίας (2011 – σήμερα), μέλος του panel Διαμεσολαβητών του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου καθώς και ιδρυτικό μέλος και πρώην Αντιπρόεδρος του Σωματείου «Ελληνική Ένωση Διαμεσολαβητών» (2010 – 2013).

Διατέλεσε αρχικά μέλος και στη συνέχεια Εταίρος της Εταιρίας Δικηγόρων «Κ. Αλεξίου και Συνεργάτες» (2000 – 2007) και από το έτος 2007 είναι Εταίρος της Εταιρίας Δικηγόρων «Παπαπολίτης & Παπαπολίτης» (www.papapolitis.com). Έχει ασκήσει δικανική και συμβουλευτική Δικηγορία στους τομείς του Αστικού και Εμπορικού Δικαίου και στη Διαιτησία. Επίσης, έχει εκπροσωπήσει μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες και Κοινοπραξίες σε θέματα Δικαίου Κατασκευών, Δημοσίων Συμβάσεων και Εργατικού Δικαίου, έχει δε χειριστεί υποθέσεις που αφορούσαν σε μεγάλα κατασκευαστικά Έργα, Έργα Παραχώρησης και θέματα Ανάπτυξης Ακινήτων, μεταξύ δε αυτών και νομικά ζητήματα κατά την ανάθεση και εκτέλεση των Ολυμπιακών Έργων. Σήμερα, είναι νομικός σύμβουλος της ελληνικής θυγατρικής εταιρίας μεγάλου πολυεθνικού Ομίλου.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο ίδιο Πανεπιστήμιο στο Εμπορικό Δίκαιο, στο Εργατικό Δίκαιο και στην Πολιτική Δικονομία και Υποψήφιος Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (θέμα: «Η ρήτρα Διαμεσολάβησης»).

Ως Δικηγόρος ειδικεύεται στους τομείς του Εμπορικού και ιδίως Εταιρικού Δικαίου, του Δικαίου των Κατασκευών, του Εργατικού Δικαίου, στη Δικανική Δικηγορία και στη Διαιτησία.

Ως εκπαιδευτής του Centre for Effective Conflict Resolution (CEDR) συμμετέχει στα εκπαιδευτικά προγράμματα του CEDR σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας και το Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας καθώς και στο πρόγραμμα «Foundation Mediation Training Program» και Assessment του CEDR σε συνεργασία με τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου. Επίσης, ως εκπαιδευτής έχει συμμετάσχει σε Σεμινάρια Οικογενειακής Διαμεσολάβησης στην Αθήνα σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας και το Ανοικτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο, ενώ έχει παρουσιάσει στην Αθήνα εκπαιδευτικά προγράμματα του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ για την εξυγίανση επιχειρήσεων και τις διαπραγματεύσεις με Τράπεζες.

Έχει συμμετάσχει σε διαμεσολαβήσεις καθώς και σε πλήθος Συνεδρίων και εκδηλώσεων με θέμα τη Διαμεσολάβηση και τις Διαπραγματεύσεις τόσο ως συμμετέχων, όσο και ως ομιλητής, μεταξύ δε πολλών άλλων και στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Mediation Europe-Eirene Project” καθώς και ως Facilitator στους Δημοσίους Διαλόγους σε πρόγραμμα των Mediators Beyond Borders. Αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά και είναι Υπεύθυνος Συντακτικής Ομάδας για την έκδοση Newsletter του Ελληνικού Κέντρου Διαμεσολάβησης & Διαιτησίας.

Ομιλεί και γράφει άπταιστα αγγλικά, γνωρίζει δε γερμανικά.

Στοιχεία επικ/νίας: Βασ. Σοφίας 16, 106 74, Αθήνα Τ.: +30 210 3615544
Κιν.: +30 6974 976546 E-mail: ggravias@papapolitis.com

© 2023 Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας