Θα σας ενδιέφερε να έχετε ένα πρόσθετο ή και κύριο εισόδημα; Θα σας ενδιέφερε η προοπτική μιας νέας επαγγελματικής διεξόδου; Ψάχνετε για προσωπική καταξίωση; θα επιθυμούσατε να αποκτήσετε διαμεσολαβητικές δεξιότητες;

Ο θεσμός της Διαμεσολάβησης δημιουργεί ένα τελείως διαφορετικό τοπίο στην επίλυση των αστικών και εμπορικών υποθέσεων. Η Διαμεσολάβηση θεωρείται η πιο σημαντική και αναγνωρισμένη διεθνώς εναλλακτική μέθοδος επίλυσης διαφορών, ενώ αποτελεί και μία διαδικασία παλαιά όσο και οι ανθρώπινες κοινωνίες. Διακατέχεται δε από μία βαθειά ελληνικότητα καθώς εφαρμόζεται στην Ελλάδα εδώ και αιώνες, με διαφορετικούς τρόπους.

Ο Διαμεσολαβητής είναι ένα τρίτο προς τα μέρη και τη διαφορά πρόσωπο, το οποίο θα επιλέξουν εκείνα (μέρη) από κοινού και το οποίο θα τα βοηθήσει, με αμερόληπτο τρόπο, να φτάσουν σε συμφωνία για την επίλυση της μεταξύ τους διαφοράς. Ο Διαμεσολαβητής δεν εκδίδει απόφαση, δεν επιβάλλει λύση αλλά με τις γνώσεις του και τις ειδικές τεχνικές και δεξιότητες του, βοηθά τα μέρη να αναζητήσουν μια αμοιβαία αποδεκτή και επωφελή για τα ίδια λύση, η οποία αποτυπώνεται σε μια γραπτή συμφωνία.

Η ιδιότητα του Διαμεσολαβητή στην Ελλάδα δεν υπόκειται σε κανέναν επαγγελματικό ή άλλου είδους περιορισμό. Σήμερα στην Ελλάδα ως διαμεσολαβητής μπορεί να εκπαιδευθεί και να διαπιστευτεί, από τους αρμόδιους φορείς, κάθε απόφοιτος ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή κάτοχος αντίστοιχου τίτλου σπουδών αλλοδαπού ιδρύματος. Στη Λάρισα, αρμόδιος φορέας κατάρτισης είναι το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας (ΙΝ.ΚΑ.ΔΙ.Λ.) το οποίο είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2013 με τη σύμπραξη του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας (Δ.Σ.Λ) και του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Tο Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας (ΙΝ.ΚΑ.ΔΙ.Λ.) ενόψει της έναρξης της υποχρεωτικής εφαρμογής της διαμεσολάβησης ως μεθόδου επίλυσης διαφορών, διοργανώνει στις αίθουσες εκδηλώσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας, προγράμματα μετεκπαίδευσης διαμεσολαβητών διάρκειας ενός εκάστου 20 ωρών. Αναλυτικά:

  1. Advance Mediation Training (Υποχρεωτική Αρχική Συνεδρία – Μετεκπαίδευση με έμφαση στη διαπραγμάτευση).

Ημερομηνία διεξαγωγής: 20,21,22 Φεβρουαρίου 2020 ( 20 και 21/2 από ώρα 14:30 έως 20:30 και το Σάββατο 22/2/2020 από 9:00 έως 17:30).

Εκπαιδευτές: α) Γεώργιος Γραβιάς β) Μαρίνα Αρσενοπούλου, γ) Εύη Μπεκίρη, Δικηγόροι, Διαπιστευμένοι Διαμεσολαβητές CEDR, Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές Διαμεσολαβητών.

Δίδακτρα: ποσό 270 ευρώ.

  1. Μετεκπαίδευση στην οικογενειακή διαμεσολάβηση με την τιμητική συμμετοχή  ως επικεφαλής της ομάδος εκπαίδευσης της εγνωσμένης πανευρωπαϊκής απήχησης εκπαιδεύτριας DDr. Patricia Velikay.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 25,26,27,28 Φεβρουαρίου 2020 και από ώρα 14:30 έως 20:00 ημερησίως.

Εκπαιδεύτριες: α) DDr. Patricia Velikay Διαμεσολαβήτρια εγγεγραμμένη στο μητρώο του Αυστριακού Υπουργείου Δικαιοσύνης, επικεφαλής της Akademie Konsens Kultur, εξειδικευμένη στις οικογενειακές διαφορές και στην επιμόρφωση εκπαιδευτών διαμεσολαβητών και β) Μαρίνα Αρσενοπούλου, γ) Εύη Μπεκίρη, Δικηγόροι, Διαπιστευμένες Διαμεσολαβητρίες CEDR, Πιστοποιημένες Εκπαιδεύτριες Διαμεσολαβητών.

Δίδακτρα: ποσό 350 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν σε κάποιο από τα ανωτέρω προγράμματα πρέπει να αποστείλουν, το αργότερο προ 5 ημερών από την έναρξη του προγράμματος, στην ηλεκτρονική διεύθυνση education@inkadil.gr, την σχετική αίτηση επισυνάπτοντας

α) αντίγραφο της ταυτότητάς,

β)βεβαίωση εκπαίδευσης από πιστοποιημένο φορέα κατάρτισης διαμεσολαβητών, και

γ) καταθετήριο των διδάκτρων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα:

Α) 6959996178 – Παναγιώτα Χριστοφορίδου Δ/ντρια Κατάρτισης.

Β) 6936990800 – Εύη Μπεκίρη  εκπαιδεύτρια ΙΝΚΑΔΙΛ

Όπως και στην ιστοσελίδα https://www.inkadil.gr/

Link: onlarissa.gr

© 2024 Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας