ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λάρισα 13.1.2014

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ

Ξεκίνησε σήμερα στις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Λάρισας το πρώτο πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης και κατάρτισης διαμεσολαβητών, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας (Ιν.Κα.Δι.Λ.).

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014, τα δε μαθήματα θα είναι καθημερινά και θα διαρκούν από τις 08.30 έως τις 18.00.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αιτήσεις συμμετοχής στο πρώτο κύκλο εκπαίδευσης, έσπευσαν να υποβάλλουν δικηγόροι όχι μόνον από τη Λάρισα αλλά και από όμορες πόλεις.
Υπενθυμίζεται ότι :
Το Ιν.Κα.Δι.Λ. ιδρύθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας και το Επιμελητήριο Λάρισας και διοργανώνει προγράμματα βασικής εκπαίδευσης-κατάρτισης διαμεσολαβητών, σε συνεργασία με έναν από τους σημαντικότερους διεθνώς φορείς κατάρτισης διαμεσολαβητών, το «Centre for Effective Dispute Resolution (CEDR)» που εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και με το «Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕλλΚΔΔ)». Αποτελεί δε τον πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής εκπαιδευτικό φορέα του είδους στην ελληνική περιφέρεια.
Η εκπαίδευση παρέχεται από έλληνες και άγγλους εκπαιδευτές με το σύστημα της ταυτόχρονης διερμηνείας στα ελληνικά.
Η επιτυχής συμμετοχή στο πρόγραμμα της πενθήμερης εκπαίδευσης και των εξετάσεων, οι οποίες θα διεξάγονται την 6η ημέρα του προγράμματος, οδηγεί στη χορήγηση του τίτλου εκπαιδευμένου διαμεσολαβητή του Ιν.Κα.Δι.Λ. Ακολούθως, οι εκπαιδευθέντες διαμεσολαβητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης (άρθρο 6 παρ. 3 Ν. 3898/2010), ώστε να διαπιστευθούν ως διαμεσολαβητές.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχα προγράμματα εκπαίδευσης θα επαναληφθούν σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΚΑΤΣΑΡΟΣ

© 2024 Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας