Λάρισα 9.12.2013

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας (Ι.Κ.Δ.Λ.), εγκαινιάζει τη λειτουργία του σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 13.00, στο κτίριο του Μεγάρου Δικηγόρων Λάρισας (οδός Δευκαλίωνος 18 και Πατρόκλου γωνία), με την παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Νικόλα Κανελλόπουλου.

Το Ι.Κ.Δ.Λ. ιδρύθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας και το Επιμελητήριο Λάρισας και διοργανώνει προγράμματα βασικής εκπαίδευσης-κατάρτισης διαμεσολαβητών, σε συνεργασία με  έναν από τους σημαντικότερους διεθνώς φορείς κατάρτισης διαμεσολαβητών, το «Centre for Effective Dispute Resolution (CEDR)» που εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και με το «Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕλλΚΔΔ)».

Το Ι.Κ.Δ.Λ. είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία του Π.Δ. 123/2011 και έχει λάβει την έγκριση λειτουργίας του από την Επιτροπή Πιστοποίησης του άρθρου 6 Ν. 3898/2010.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης-κατάρτισης διαμεσολαβητών του Ι.Κ.Δ.Λ. θα διέπεται από τις διατάξεις του Π.Δ. 123/2011 και τις προδιαγραφές του «CEDR». Η εκπαίδευση θα παρέχεται από άγγλους και έλληνες εκπαιδευτές, στο χώρο του Επιμελητηρίου Λάρισας, σε ομάδες των δεκαοκτώ (18) ατόμων κάθε φορά και με εκπαιδευτική περίοδο σαράντα (40) ωρών, ισομερώς κατανεμημένων σε χρονικό διάστημα πέντε (5) συνεχόμενων ημερών.

Η επιτυχής συμμετοχή στο πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξετάσεων του Ι.Κ.Δ.Λ. οδηγεί στη χορήγηση του τίτλου εκπαιδευμένου διαμεσολαβητή του Ι.Κ.Δ.Λ. Ακολούθως, οι εκπαιδευθέντες διαμεσολαβητές του Ι.Κ.Δ.Λ. θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης (άρθρο 6 παρ. 3 Ν. 3898/2010), ώστε να διαπιστευθούν ως διαμεσολαβητές.

Για την έναρξη του πρώτου προγράμματος, η οποία προσδιορίζεται στις 13 Ιανουαρίου 2014, τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής καθώς και για περισσότερες πληροφορίες, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση εντός των προσεχών ημερών.

© 2024 Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας