Ο Φορέας με την επωνυμία «Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας», που δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και του Επιμελητηρίου Λάρισας στα πλαίσια του ν.3898/2010, με σκοπό την προώθηση του θεσμού της διαμεσολάβησης και την παροχή προγραμμάτων εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης διαμεσολαβητών επιταχύνει τις διαδικασίες έναρξης της λειτουργίας του. Την Δευτέρα 30-09-2013 συναντήθηκαν στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας ο κος Δημήτριος Κατσαρός, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, και συγχρόνως πρόεδρος του νεοσύστατου Φορέα και ο κος Τρυφων Τσατσαρος με την δόκτωρ Ιωάννα Αναστασοπούλου, πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕλλΚΔΔ) και εκπρόσωπο του βρετανικού φορέα εκπαίδευσης διαμεσολαβητών Centre for Effective Dispute Resοlution (CEDR).

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση με τους κο Δημήτριο Αδάμ, αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου και κο Γρηγόρη Παπαχαραλαμπους και επίσκεψη στους χώρους του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας, όπου και θα διεξαχθούν τα σεμινάρια εκπαίδευσης διαμεσολαβητών του Φορέα.

Στα πλαίσια της συνάντησης, υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Φορέα της Λάρισας με το Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας και με τον παγκοσμίου εμβέλειας και διεθνούς αναγνώρισης εκπαιδευτικό οργανισμό Centre for Effective Dispute Resοlution για την παροχή από κοινού εκπαιδευτικών σεμιναρίων βασικής εκπαίδευσης και κατάρτισης διαμεσολαβητών και προγραμμάτων μετεκπαίδευσης. Ακολουθούν οι απαραίτητες ενέργειες για τη λειτουργία του Φορέα κατόπιν αδειοδοτησης του από την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Επισημαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου εκδήλωση στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας για εκτενή ενημέρωση σχετικά με την εκπαίδευση των διαμεσολαβητών και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φορέα. Στην εκδήλωση θα παραστεί ο διευθυντής εκπαίδευσης κος James South και μέλη της ελληνικής εκπαιδευτικής ομάδας του Centre for Effective Dispute Resοlution.

© 2024 Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας